o nas
Podaj e-mail

Aktualna gazetka
pobierz



Kontakt


OWS
sprzedaży


RODO
Powrót do intro





Zobacz naszą aktualną gazetkę


Osłonki do wędlin

Bariera z NADRUKIEM

Akcesoria

Sznurki OZDOBNE

Białka z NADRUKIEM

Osłonki do FORM


Strona: 1 2 
nastepne  »
Nazwa towaru: Kolagenowe zamiast B A R A N I C H
Numer katalogowy: O 11
Opis: Delikatne osłonki kolagenowe, JADALNE - bez zdejmowania - podobnie jak jelita naturalne.

Kiełbaski w naszych kolagenach zaginają się jak w baranich ! -jak na zdjęciach.

Osłonki do produkcji cienkich kiełbasek typu Kabanosy, Winerki, Parówki hot dog, Frankfurterki itp.

POLECAMY szczególnie = Osłonka WIŚNIA kal. 19 na kiełbaski KAWALERSKIE !!! - lekko podsuszane, idealne do piwa.

- Marszczone. gotowe do użycia
- Idealne wędzenie,
- stałość kalibru,
- powtarzalna waga batonów
- gwarancja ilości mb w opakowaniu !

Idealne jako alternatywa dla naturalnych jelit BARANICH kal. 19-24 lub wieprzowych - kal. 30mm .

Do stosowania bez namaczania.

Dostępne :

1. BEZBARWNE - kal. 19, 21, 23, 24 mm oraz 30 mm zamknięty koniec.

2. KARMI - 17/19, 19/21, 22/24 mm - szczegółnie do kabanosów , Dębowe itp.

3. WIŚNIA - kal. 19 mm

Osłonki na magazynie dostępne od ręki !
więcej »

Nazwa towaru: Kolagen KARMI 17/19 -jadalne
Numer katalogowy: O 15
Opis: KARMI kal. 17/19mm - osł. kolagenowa jadalna koloru Karmi -dymny.

Osłonka jadalna do produkji BARDZO CIENKICH kabanosów czy kiełbasek typu Snak i innch tego typu.

Osłonka jest koloru brązowego-dymnego, karmi co znacznie skraca proces produkcji i pozwala uzyskać bardzo ładną końcową barwę wyrobu !

- Marszczone. gotowe do użycia
- Idealne wędzenie,
- stałość kalibru,
- powtarzalna waga batonów
- gwarancja ilości mb w opakowaniu !

Idealne jako alternatywa dla naturalnych jelit BARANICH kal. 17-24
Do stosowania bez namaczania

Dostępne kalibry: 17/19, 19/21/22/24 mm - karmi

WYPRÓBUJ !
W 1 małym kartoniku jest tylko od 570 do 1062 mb - zależnie od kalibru osłonki

Osłonka na magazynie, dostępna od ręki.
Bardzo dobra cena !
więcej »

Nazwa towaru: LISIECKA - wianek 52 mahoń i GDU !
Numer katalogowy: O 4
Opis: Osłonka kolagenowa ŁATWOZDEJMOWALNA w kształcie wianka dużego kalibru fi 52 mm, do produkcji kiełbas typu: LISIECKA, tucholska , firmowa, wodzisławska itp.
Osłonka przeznaczona do wędzenia i parzenia.
1 karton = 300 mb
Kolor: mahoń C3
Dostępny kaliber: 52 mm

UWAGA !!!

Osłonka dostępna także jako GDU - GOTOWA do UŻYCIA
Nie wymaga żadnego przygotowania.
tzn. osłonka zmarszczona, namoczona, zamknięta hermetycznie w vacum. 1 karton = 540 mb

Oszczędza czas i zmniejsza straty osłonki przy produkcji !
więcej »

Nazwa towaru: Absorbery - PAMPERSY 80x120mm
Numer katalogowy:
Opis: ABSORBERY tzw. PAMPERSY celulozowe lub żelowe - asortyment niezbędny w przemyśle spożywczym a w szczególności w przetwórstwie mięsnym !
Wkłady absorpcyjne (pochłaniacze) w postaci arkusza umieszczonego pod porcją mięsa (kulinarnego, mielonego, porcjowanego np. steki, drobiu, ryb itp.), wyrobów garmażeryjnych (gołąbki, krokiety etc.) lub innego wyrobu, są najprostszym sposobem eliminacji niepożądanego wycieku płynów w wyrobach pakowanych na tackach.
Specjalna konstrukcja absorbera pozwala na odprowadzanie nadmiaru osocza i wody z powierzchni pojemnika i utrzymuje je z dala od zapakowanej żywności – korzystnie wpływając na estetykę i trwałość wyrobu.
Proponujemy „pampersy”:

1.ŻELOWE o wymiarach: 80x120 i 120x160 mm /najbardziej popularne/

2.celulozowe o wymiarach: 80x120 mm

ŻELOWE – dodatkową ich zaletą jest to, że przy przechylonym pojemniku z wyrobem płyny NIE WYCIEKAJĄ poza wkład!

dostępne OD RĘKI w wym. 120x160xmm, 80x120 mm żelowe
WYPRÓBUJ !
więcej »

Nazwa towaru: Kolageny 19 jadalne
Numer katalogowy: O 17
Opis: Kolagen kal.19 mm bezbarwny- delikatne osłonki kolagenowe, JADALNE - bez zdejmowania - podobnie jak jelita naturalne.

Kiełbaski w naszych kolagenach zginają się jak w baranich ! - jak na zdjęciach.

Osłonki do produkcji CIENKICH kiełbasek typu hot dogi, Winerki, Parówki ,Kabanosy czy Frankfurterki itp.

- Marszczone. gotowe do użycia
- Idealne wędzenie,
- stałość kalibru,
- powtarzalna waga batonów
- gwarancja ilości mb w opakowaniu !

Idealne jako alternatywa dla naturalnych jelit BARANICH.

WYPRÓBUJ !
W jednym małym kartoniku jest tylko 990 mb .

Osłonki na magazynie dostępne od ręki !
więcej »

Nazwa towaru: S-FORM 180
Numer katalogowy: O 18
Opis: S-FORM 180 mm.

Specjalna osłonka barierowa dużego kalibru 180 mm średnicy!
Stosowana do różnego rodzaju dużych form np. w wieżach - korona.

Bardzo elastyczna, idealnie dopasowująca się do formy ,termokurczliwa i barierowa.

Osłonka bezbarwna lub z nadrukiem 2str. czerwonego rombu.
więcej »

Nazwa towaru: OSŁONKA S10
Numer katalogowy: O 5
Opis: Osłonka celulozowa S10 wykonana z czystej celulozy, bezbarwna, ROZCIĄGLIWA, dopasowująca się do formy, łatwozdejmowalna, z połyskiem.
Osłonka przeznaczona do WĘDZENIA i parzenia.
Może być w rolach lub marszczona.

Specjalnie przygotowana do form np:
S5, S7 , S10, S12, S14, S19, S20, S21, S22, S23, S24, S25, S31 oraz M6 oraz do niektórych wież.

Osłonka zapewnia powtarzalność wyrobu, przyspieszenie i usprawnienie produkcji, większą wydajność oraz bardzo dobrą estetykę wyrobu.
więcej »

Nazwa towaru: Osłonka S 2
Numer katalogowy: O 17
Opis: Osłonka celulozowa S2 wykonana z czystej celulozy, bezbarwna, ROZCIĄGLIWA, dopasowująca się do formy, łatwozdejmowalna, z połyskiem.
Osłonka przeznaczona do WĘDZENIA i parzenia.
Może być w rolach lub marszczona.

Specjalnie przygotowana do form np:

S2, S3, S7 mini, S10small, S11, S17, S18, S28, S30 oraz do niektórych wieżnp W14 lub
do produkcji małych szynek po ok 1kg z nadziewarki.

Osłonka zapewnia powtarzalność wyrobu, przyspieszenie i usprawnienie produkcji, większą wydajność oraz bardzo dobrą estetykę wyrobu.
więcej »

Nazwa towaru: Wianek ŁOSOŚ C8 -metka łososiowa
Numer katalogowy: O 3
Opis: Osłonki kolagenowe w kształcie wianka o średnicy 40 mm, do metki łososiowej i innych.

kolor: C8 jasny łosoś
dostępne kalibry: 40 mm

dostępna od RĘKI , na magazynie !

Osłonka przeznaczona do wędzenia i parzenia.
Na zamówienie możliwe kal.47, 52 mm
więcej »

Nazwa towaru: Salami Hooki 55
Numer katalogowy: FS 2
Opis: Salami HOOKI -nadruk dwustronny siatki w kształcie plastra miodu na osłonce bezbarwnej, specjalnie przeznaczonej do salami dojrzewajacego.
Osłonka faser ze specjalną impregnacją przylegającą do farszu i zapewniającą prawidłowy proces dojrzewania salami oraz tego typu wyrobów.

Świetny efekt końcowy na gotowym wyrobie !

Kalibry: 55 i na życzenie 80 mm
więcej »

Nazwa towaru: Dym w płynie
Numer katalogowy: I 5
Opis: Dym w płynie Black do moczenia - WĘDZONKI na czarno bez WĘDZENIA !

Naturalny kondensat dymu wędzarniczego w płynie pozwala uzyskać wysokiej jakości produkt przy znacznym skróceniu procesu produkcji - BRAK WĘDZENIA !
Zalety:
skrócenie produkcji przez eliminacje wędzenia
barwa i smak produktu lepsza od tradycyjnej metody
dłuższy okres trwałości
powtarzalność wyrobu
zwiększenie wydajności
obniżenie kosztów -brak wędzenia
Zastosowanie: kiełbasy, wędzonki, wędliny drobiowe, sery, konserwy itp.
1.BLACK S
– do zanurzania (zamaczania) - eliminuje wędzenie
- produkt uzyskuje barwę czarną
- barwa zależna od rozcieńczenia (1:1,1:2, 1:3 lub 1:4)
proponujemy: 1 : 3 - wyrób jak na zdjęciu

Ostateczna barwę wyrobu można regulować stopniem rocieńczenia dymu oraz czasem moczenia produktu- od brązowej do czarnej.

1. zdjęcie dymu w płynie black
2.zdjęcie podgardla surowego po zamoczeniu w dymie.
3.wyrób gotowy tylko po sparzeniu -bez wędzenia
4. wyroby gotowe
więcej »

Nazwa towaru: Bumerangi
Numer katalogowy: O 14
Opis: Bumeranag - osłonka typu faser, szyta w kształcie Rogala.
Nowy ciekawy kształt wyrobu.

Przeznaczona do lepszych gatunków wędlin stanowiących WIZYTÓWKĘ PRODUCENTA , wędzonych, parzonych lub pieczonych np salami, serwolatki lub kiełbas typu Kindziuk, Lisiecka , Firmowa czy Szefa itd.

Osłonka do wędzenia, parzenia.

Kal. 80 mm
Kolor:
- bezbarwny,
- jasny brąz z nadrukiem - żyły-
- orzech.
Waga wyrobu: 1,0 - 1,2 kg/ szt

na zdjęciu wyrób w bezbarwnym bumerangu.
więcej »

Nazwa towaru: ŻYŁA 55 i 60
Numer katalogowy:
Opis: Osłonka faser z dwustronnym nadrukiem tzw. żyły imitujacym katnicę.

1. Nadruk żyły na osł. orzech kal 55mm
2. Nadruk katnicy na osł. bnat kal. 60mm

Możliwy także nadruk na innej średnicy osłonki oraz na osłonce bezbarwnej.

Mały kaliber drukowanych osłonek oraz inny ich kolor niż dotychczas daje interesujący i niespotykany efekt końcowy wyrobu.
więcej »

Nazwa towaru: Osłonki do wędlin
Numer katalogowy: O 1
Opis: 1.Osłonki BARIEROWE- poliamidowe, termokurczliwe (do parzenia,

gotowania) oraz w kształcie wianków (Nowość!).

2.Osłonki POLIAMIDOWE - nietermokurczliwe (do parzenia, gotowania)

3.Osłonki BIAŁKOWE - wiankowe, proste, jadalne (do wędzenia, parzenia)

4. SPECJALISTYCZNE osłonki produkcji zachodniej:
typ Faser, Celuloza- do wędzenia, parzenia, pieczenia
typ Top - do parzenia

5 Osłonki do PARÓWEK -barierowe poliamidowe, termokurczliwe kal.19,21,23,32mm

Osłonki barierowe do WĘDZENIA !!!

- uzyskuje się trwałość ok 21 dni i skórkę z wędzenia pod osłonką oraz typowy aromat i smak wędzenia!

Nowy kolor: wędzony P E R Ł A !


OFERUJEMY również:

Projekty i nadruki na osłonkach

Marszczenie osłonek o śr. od 40 do 100 mm

Pętelki na roli TEBE (VKNL) lub luzem

Klipsy Technopack
więcej »

Nazwa towaru: RĘKAW KOLAGENOWY
Numer katalogowy: O 13
Opis: Rękaw kolagenowy - rękaw wykonany z JADALNEJ folii kolagenowej (postać osłonki) stosowany do produkcji szynek lub innych wyrobów wędzonych.
Umożliwia aplikowanie mięśni bezpośrednio z nadziewarki (razem z siatką), możliwe jest nadziewanie rozdrobnionych mięśni bez strat. Wrób gotowy wygląda bardzo ładnie- nie wymaga zdejmowania z wyrobu przed sprzedażą.
Zmniejsza straty i skraca czas obróbki.

Kolor: bezbarwny lub karmel
Kaliber rękawa: fi 85, 126, 136 i 156 mm
więcej »

Nazwa towaru: BUMERANG ŻYŁA
Numer katalogowy: O 16
Opis: Bumeranag - osłonka typu faser, szyta w kształcie rogala.
Kolor jasnobrązowy z 2-stronnym nadrukiem kątnicy tzw. żyły.

Nowy ciekawy kształt wyrobu.

Przeznaczona do lepszych gatunków wędlin stanowiących WIZYTÓWKĘ PRODUCENTA , wędzonych, parzonych lub pieczonych np salami, serwolatki lub kiełbas typu Kindziuk, Lisiecka , Firmowa czy Szefa itd.

Osłonka do wędzenia, parzenia.

Kal. 80 mm
Kolor:
- bezbarwny,
- jasny brąz z nadrukiem - żyły-
- orzech.
Waga wyrobu: 1,0 - 1,2 kg/ szt

na zdjęciu wyrób w bumerangu - żyła
więcej »

Nazwa towaru: Białkowe ŁATWOZDEJMOWALNE
Numer katalogowy: O 2
Opis: Osłonki białkowe łatwozdejmowalne.

Osłonka po obróbce termicznej łatwo zdejmuje się z batonu, nie zrywając częsci farszu.
Zdecydowanie lepiej niż standardowa osłonka białkowa.
Szczególnie polecana do wyrobów typu żywiecka, krakowska czy szynkowa.

Osłonka szczególnie przydatna w sklepach gdzie plasterkuje się w/w wyroby jak i w codziennym życiu zwiększając zadowolenie klientów.

UWAGA!

Nasz nowy piękny kolor - CZEKOLADA !
( jak na zdjeciu)
więcej »

Nazwa towaru: Typ Faser
Numer katalogowy: O 6
Opis: Osłonki celulozowo-wiskozowe typu Faser charakteryzują się wysoką odpornością mechaniczną i bardzo dobrymi właściwościami technologicznymi - można je bezproblemowo klipsować, posiadają dużą kurczliwość własną.
Są przystosowane do produkcji kiełbas parzonych, pieczonych, podsuszanych czy salami.

kolory:

Mahoń I - pozwala produkować wędliny o barwie mahoniowo-wiśniowej, o wyglądzie dobrze uwędzonych i podsuszonych w krótkim czasie, np. krakowska sucha,pieczona, cygańska, firmowa itp.
Kalibry:45, 55, 60, 65, 75

Ochara I ,bak nat - pozwala produkować wędliny o barwie miodowo-orzechowej z różnym odcieniem wędzone lub nie np. oławska, krakowska pieczona, łopatkowa, żywiecka, wędliny drobiowe
lub
żywiecka, krakowska sucha typu Krakus - jaśniejsze wersje (ochara)
Kalibry:55, 60 , 65 mm

Orzech I - pozwala produkować wędliny o barwie brązowo-orzechowej, o wyglądzie naturalnie dobrze uwędzonych i podsuszonych w krótkim czasie, np. szynkowa, krakowska sucha, pieczona, żywiecka, firmowa itp.
Kalibry: 55, 60, 80 mm
foto 1 -bnat
foto 2 -orzech
foto 3 -mahoń
foto 4 -mahoń i orzech
więcej »

Nazwa towaru: Typ faser -Salami
Numer katalogowy: O 7
Opis: Osłonka celulozowo- wiskozowa typ faser S do produkcji salami.
Osłonka posiada specjalna impregnację zapewniającą prawidłowy proces dojrzewania salami.
Salami - nadruk dwustronny na całym obwodzie osłonki.

Osłonka typ faser do salami biała lub bezbarwna.
Kaliber: 55 i 80 mm zależnie od koloru.

Rodzaje nadruku:

1. osłonka biała + czerwona pleśń
2. osłonka biała + czarna pleśń + pieprz
3. osłonka biała + czarna pleśń
4. osłonka bezbarwna + biała pleśń

Do SALAMI polecamy - faser „brzoza” (czarna, czerwona, biała na bezbarwnej osłonce np. salami paprykowe) Ø 55 i Ø 80
więcej »

Nazwa towaru: Osłonki zamiast jelit naturalnych
Numer katalogowy: O 8
Opis: Osłonki kolagenowe zamiast jelit naturalnych.

Cienka osłonka kolagenowa w kształcie małych wianków kal. 30 mm, bezbarwna. MARSZCZONA

Mogąca zastepować jelito naturalne, do:
- kiełbas parzonych (typu śląska, toruńska, rycerska itp.)
- pasztetowych wędzonych
- kaszanek itp.

ALTERNATYWA dla JELIT NATURALNYCH

- Zapewnia sprawną i wydajną pracę oraz stały kaliber i wagę produktu - powtarzalność.
- Deklarowana ilość metrów = faktycza ilość metrów !
- łatwość przechowywania ( w kartonach)
więcej »


Strona: 1 2 
nastepne  »





© Wykonanie: Krzysztof Majewski 2005
Transcoding 2018 Alphanet sp. z o.o.