Dym w płynie Black do moczenia - WĘDZONKI na czarno bez WĘDZENIA !
Naturalny kondensat dymu wędzarniczego w płynie pozwala uzyskać wysokiej jakości produkt przy znacznym skróceniu procesu produkcji - BRAK WĘDZENIA !
Zalety:
skrócenie produkcji przez eliminacje wędzenia
barwa i smak produktu lepsza od tradycyjnej metody
dłuższy okres trwałości
powtarzalność wyrobu
zwiększenie wydajności
obniżenie kosztów -brak wędzenia
Zastosowanie: kiełbasy, wędzonki, wędliny drobiowe, sery, konserwy itp.
1.BLACK S
- do zanurzania (zamaczania) - eliminuje wędzenie
- produkt uzyskuje barwę czarną
- barwa zależna od rozcieńczenia (1:1,1:2, 1:3 lub 1:4)
proponujemy: 1 : 3 - wyrób jak na zdjęciu
Ostateczna barwę wyrobu można regulować stopniem rocieńczenia dymu oraz czasem moczenia produktu- od brązowej do czarnej.
1. zdjęcie dymu w płynie black
2.zdjęcie podgardla surowego po zamoczeniu w dymie.
3.wyrób gotowy tylko po sparzeniu -bez wędzenia
4. wyroby gotowe