SOLLID EPIDERM XF-3 - lak ochronny na kiełbasy.
Emulsja chroniąca wyroby gotowe przed pleśnią i bakteriami , zmniejszająca również utratę wagi. 91218
Sollid Epiderm-XF-3 bardzo dobrze chroni przed pleśnią i bakteriami. Tę właściwość lakier zachowuje dzięki wielkiej elastyczności, nie pęka i nie odstaje!
Sollid Epiderm-XF-3 tworzy przeźroczystą, błyszczącą powłokę, która nadaje powierzchni produktu atrakcyjny połysk i wzmacnia kolory. Podczas krojenia kiełbasy nie tworzy się wyschnięty brzeg wyrobu.
Sollid Epidrem-XF-3 cechuje się tym, że przy dużej wilgoci np. podczas magazynowania kiełbas w pudłach, kartonach:
- nie mętnieje,
- nie mięknie
- i nie skleja się - gdy kiełbasy ułożone są jedna na drugą.
To właśnie nadaje lakierowi pierwszeństwo przed innymi powłokami emulsyjnymi, które się często odłupują, odstają przy stykaniu się kiełbas i w ten sposób tworzą warunki do powstania i rozprzestrzeniania się pleśni !
Sollid Epiderm-XF-3 jest niezwykle elastyczną powłoką ochronną nowego rodzaju.
Nadaje się do wszystkich kiełbas wędzonych na zimno i podwędzanych np. salami, serwolatka czy krakowska sucha, żywiecka itp.
W przypadku użycia tego lakieru już nie jest potrzebna żadna ochrona przeciwpleśniowa.
Zastosowany lakier, na produkcie odporny jest ma mróz .
Prosta technologia -tylko zamoczenie wyrobu !
Nr 1 = wyroby po lakowaniu
Nr 2 = wyroby 30 dni po lakowaniu
Nr 3 = wyroby 30 dni BEZ lakowania
Nr 4 = opakowanie