Aby wyszukać interesujący Państwa produkt należy użyć skrótu klawiszowego CTRL + F
Osłonki kolagenowe (białkowe) wykonane są z kolagenu bydlęcego (dwoiny). Wykorzystywane są głównie w przemyśle mięsnym, ale także w produkcji serów, przetworów z ryb i innych. Występują w wersji standardowej i łatwozdejmowalnej, jako "proste" i wiankowe. Osłonki przeznaczone są do wędzenia i parzenia, suszenia. Można je klipsować. Produkowane są też wersje jadalne jako folie, rękawy czy osłonki kolagenowe do winerek czy kabanosów.
Zakres średnic: od 17 do 120 mm.
Możliwe kolory: bezbarwny, karmelowy, cebulowy, mahoń, łosoś.
Wersja wiankowa
Osłonki kolagenowe (białkowe) w kształcie wianka w wersji standard lub ŁATWOZDEJMOWALNEJ – bardzo dobrze odchodząca od farszu.
Osłonki przeznaczone do wędzenia, parzenia, suszenia. Można je klipsować.
Zakres kalibrów: od 30 – 52 mm